Megjelent Lux Ágnes: Gyermekjogok és kereszténység című e-könyve

Lux Ágnes a Gyermekjogok és kereszténység: A Szentszék nemzetközi gyermekjogi kötelezettségei című e-könyve megjelent a ORAC Kiadó és a Társadalomtudományi Kutatóközpont gondozásában. 

A könyv hiánypótló feladatra vállalkozott a hazai szakirodalomban azzal, hogy a kereszténység és a gyermeki jogok egyes összefüggéseivel foglalkozik. A fókusz elsősorban a katolikus egyházra, mint a legnagyobb keresztény egyházra, s annak a kérdésnek a vizsgálatára helyeződött, hogy a Szentszék, mint az ENSZ Gyermek jogairól szóló egyezményének – egyedüli nem-területi állam – részes fele tevékenysége számon kérhető-e, s ha igen, milyen mértékben és mely kérdésekben az egyezmény végrehajtása vonatkozásában.

A könyv célja, hogy a gyermekjogokkal foglalkozó, az iránt érdeklődő egyházi és laikus szakemberek, egyetemi hallgatók mellett a szélesebb olvasóközönség számára is felvessen néhány tovább gondolásra érdemes, izgalmas, mégha érzékeny kérdést is, amely így végső soron a gyermekjogok hatékonyabb védelméhez vezethet.

Az e-könyv ezen a linken érhető el.